Expositie: WIEP DE WIT

Locatie:
Gasthuisstraat 3A, Ferwert

Datum:
25 maart – 27 mei 2023

Als inspiratiebron voor het werk van Wiep geldt haar eigen woonomgeving, het Noord-Friese platteland met de vele terpdorpjes, gelegen aan de waddenzeekust. Van daaruit heeft ze zicht op Ameland, het eiland waar ze een aantal jaren heeft gewerkt. Ze voelt zich thuis in deze omgeving met vele vergezichten en het fantastische licht.

Inspiratie doet ze ook op wanneer ze op reis is. Veel indrukken, van nabij of van ver, worden op deze manier meegenomen in het “Thuisgevoel” dat haar werk zo kenmerkt.

Om haar diverse werk gestalte te geven wordt gevonden materiaal als uitgangspunt genomen, dat kan van alles zijn; verroest ijzer, touw, glas, papier, beton, lava,

zand, botjes, stenen, panelen, etc. Er ontstaat een proces van ontwikkelen, combineren en uitproberen. Op intuïtieve wijze gaat ze te werk en dat resulteert in assemblages met een herkenbare stijl, ook wel omschreven als lyrisch abstract.

Om eerder genoemde materie te verwerken, maakt Wiep gebruik van o.a. acrylverf, olieverf, pastel- en oliekrijt. Werken met gemengde technieken verdient duidelijk haar voorkeur.