Expositie: JAAP KNIP

24 februari – 27 april: 
Opening 24 februari 2024, 13:00

Leeuwarden 1948
Opleiding Stadsacademie Maastricht
Technieken: Olieverf, Gouache, Grafiek, Tekening, Foto, Ruimtelijk werk.

Landschappen vertegenwoordigen een belangrijk deel van mijn werk. Begonnen in een realistische weergave, is er nu alleen maar sprake van landschapsvormen in abstract expressionistische stijl. Veel van deze landschappen hebben het Noordelijk gebied als referentiekader, ook wel wadschap genoemd. De dynamiek van zowel het landschap als het portret, is mijn grootste drijfveer om te schilderen c.q. vorm te geven. Nergens is het landschap zo verbonden met water, land en lucht als in het Noordelijk gebied.

De schijnbare zekerheid van het realisme, ligt opgesloten in de abstractie. Het portet heeft een andere dimensie voor mij. Staat het landschap los van welke raakvlakken dan ook met mensen. Het portret is voor mij de weerspiegeling van de maatschappij. Het onlosmakelijke beeld van engagement, in welke vorm dan ook. Abstractie en realiteit liggen bij het portret zeer dicht bij elkaar.

Naast schilderijen maakt Jaap knip ook sculpturen zoals vogels, vissen, maskers en wandsculpturen van strandafval / plastics.

www.jaapknip.nl