Expositie: BELLA HENDRIKSEN

Locatie:
Gasthuisstraat 3a, Ferwert

Date:
10 juni – 26 aug. 2023

Bella Hendriksen uit Ternaard is geboren in Oegstgeest. Al vroeg voelde ze aantrekkingskracht tot de natuur. De duinen en de zee, waren haar favoriete plekken om zich te ontspannen en te bezinnen.

Naast een sterke binding met de natuur heeft Bella ook een sterke voorliefde voor kunst. Die invloed kwam van dichtbij: opa was kunstschilder evenals haar moeder. Bella is een intuïtieve richting ingegaan: het idee bepaalt de uitwerking, niet de techniek. Zij werkt met glas, brons, gips, hout, fotografie, steen, natuurvondsten, waddenvondsten. De laatste variant, waarvan u een aantal voorbeelden op deze tentoonstelling zal zien, zijn bewerkte Objets trouvés: beschilderde en een nieuw leven ingeblazen vogelbeenderen.

Bella’s werk is divers, ze houdt van experimenteren en wil zichzelf niet herhalen. Haar werken zijn vaak outside looking in: ze bekijkt dan in haar werk de wereld van een afstand als een buitenstaander.

Het doel van haar werk is niet de perfectie bereiken, niet vormgeven hoe het wellicht hoort, maar onbevangen en intuïtief omgaan met ideeën.