Expositie: PAUL BREDDELS

24 februari – 27 april: 
Opening 24 februari 2024, 13:00

Paul Breddels is kunstenaar, fotograaf en multimedia professional en woont en werkt in Zweden. Daarnaast heeft hij een atelier in Leeuwarden. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als video editor en motion designer gaf de verhuizing naar Zweden in 2008 hem zowel de emotionele als fysieke ruimte om weer te gaan tekenen en schilderen. Zijn werk is abstract, kleurrijk en fantasievol. 

Hij zegt zelf over zijn werk:

“Ik beschouw schilderen als het cureren van ogenschijnlijke toevalligheden. Het behouden van delen en aspecten die ik goed vind of waar ik blij van word en verder werken aan onderdelen die het nog nodig hebben.

Het is een voortdurende dans tussen hoofd en hart, tussen intuïtief werken en subjectief oordelen. Die cyclus kan dagen of weken duren, maar soms ook vele malen per dag in minuten plaatsvinden.

Een schilderij is een gestolde emotie. Een portret van de wereld zoals hij op een bepaald moment was als gevolg van een ontelbaar aantal bewuste en onbewuste beslissingen. Iedere druppel verf, iedere kwast streek en kras hadden een ander werk kunnen opleveren.”

Werk van Breddels is te vinden in diverse privé collecties en was te zien tijdens verschillende solo- en groepsexposities in Nederland en in Zweden

www.paulbreddels.com